www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu


   

Publisher: Sipi46   Bp
Web mindenes: Sipi

 •  

   

  Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület alapszabályából

   

      Az  egyesület neve:  Magyar Tradicionális Usui  Reiki  Egyesület 
      rövid neve: MaTURE  egyesület
      Adószámunk (pl.az 1% támogatáshoz) : 19381741-1-42

  Ha támogatni akarsz minket, add le az adószámunkat a munkáltatódnak, vagy a bevallásod
  készítőjének. (Részletes NAV szabályok  itt. )
  Egyszerűbben ITT

  Előre is köszönjük! Az 1%-ot kérő szórólapunkat letöltheted
  innen

     

     Számlaszámunk (banki utaláshoz): 16200120 - 00142524


      Az egyesület a Magyaország törvényeit betartva, tagsága akaratának és Bíróság döntésének megfelelően közhasznú szervezetként működik.
   
  Az  egyesület  célja:

  Usui Mikao japán tradicionális reiki iskolájának népszerűsítése -- tan-átadása, amellyel negatív élethelyzetekben (betegség, fáradtság, tartós stressz, depresszió, tanácstalanság, cselekvőképtelenség, életúntság, tanulási- életviteli- párkapcsolati nehézségek, szenvedélybetegségek stb.) lévő emberek belső öngyógyító (élet)energiájának a megnövelésére van lehetőség külső segítő személy segítségével vagy önkezelés révén.

  Az egyesület cél szerinti tevékenysége:

  a.) reikis segítők, önkéntesek képzésének támogatása, akik nyitott napokon, rendezvényeken, táborokban egészségügyi és oktatási intézményekben felkérésre reiki kezelést végeznek és a tradicionális reiki iskolát népszerűsítik, tanítják

  b.) az egészséges életmóddal kapcsolatos szemléletformálás, az általános egészségmegőrzés alapjainak a tanítása

  c.) az egészségmegőrzés területén alternatív segítő módszerek terjesztése, oktatása

  d.) személyiségfejlesztés, életmódtáborok szervezése

  e.) krónikus betegekkel való foglalkozás, lelki támaszadás

  f.) oktatás, tanfolyamok,ismeretterjesztő előadások szervezése, kiadványok, hang-, kép- és videofelvételek készítése és terjesztése

  g.) kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás más külföldi tradícionális reiki szervezetekkel

    Az egyesület rendes tagja lehet:
   
  Minden magyar állampolgár, Magyarországon letelepedett, illetve magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező nem magyar állampolgár, aki a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva, és a belépési nyilatkozatban  vállalja, hogy elfogadja az egyesület célkitűzéseit és részt vállal azok megvalósításában. 
   
    Az egyesület pártoló tagja lehet:
   

  Minden belföldi és külföldi jogi  és  természetes  személy, aki nem a tagja az  egyesületnek, illetve nem kíván annak tagjává lenni, de az  egyesületet céljának elérésében anyagi eszközökkel és egyéb módon támogatja.

   

  Az egyesület a tevékenységeinek végzéséhez támogatásokat elfogad.

   Jövedelemadója 1% - nak nyújtásáhozhoz szükséges adatok:

  • Adószámunk : 19381741-1-42  
  • Az  egyesület neve: 
   • röviden:          MaTURE Egyesület
   • teljes névvel:   Magyar Tradícionális Usui  Reiki  Egyesület 

  Egyéb pénzbeli támogatáshoz a számlaszámunk: 16200120 - 00142524

  KAP támogatónk   ---  


  Letölthető éves beszámolók:

    2012    2013    2014    2015  2016


  Pályázatok

   Reiki önkéntesek képzése .

   Zsugorodó világban élünk. Egyre közelebb jön a távol, egyre jobban rácsodálkozunk a keleti országokban élő emberek teljesítményére, eredményeire, látjuk szorgalmukat, kitartásukat, lojalitásukat, találgatjuk sikereik titkát -- és valljuk be -- szívesen vennénk át tőlük számunkra hasznos, előre vivő módszereket, eszközöket, technikákat.

     Ha valaki közelebb kerül a kultúrájukhoz azonnal észreveszi, hogy ők egészen máshogy viszonyulnak az élethez, mint mi. Mi úgy érezzük, ha nem mennek jól a dolgaink, könyörögni kell, meg kell alázkodni, áldozatokat kell hozni a felettünk álló teremtőnek, befolyásos szellemlényeknek, hogy kegyeikbe fogadjanak és sorsunk jobbra forduljon. Ha a szükséges dolgoknak szűkében vagyunk, akkor legalább mi, a mi családunk, a mi népünk legyen jobb sorsa érdemes, kivételezett helyzetben.

     Ezzel szemben a keleti emberek a tapasztalt teremtő - megtartó - és pusztító élet-törvényeket valódi, személytelen természeti törvényeknek tekintik és tudatosan próbálnak megfelelni nekik -- hiszen szembe menni velük értelmetlen erőpocsékolás, akár csak bármi kivételezést kérni magunknak vagy csoportunknak -- egy természeti törvény társadalmi hatásának felismerése nagyon meg tudja alapozni az "egyenlők vagyunk mindannyian" érzést.

     A legfontosabb élet-törvény az életenergia (Ki vagy Chi) szabad áramlásának a biztosítása, az életenergia begyűjtésének gyakorlata, elakadásának, megakadásának feloldása, céljaink érdekében minél nagyobb mértékben való megtartása. Ezen élet-törvény tudatos alkalmazását látja minden kíváncsi érdeklődő, aki rácsodálkozik a hajnali órákon nyilvános helyeken furcsa, lassú, lágy mozdulatokkal életenergiát gyűjtő mindenféle életkorú emberek szokatlan - ám mégis harmonikus  - mozdulatsoraira, megtapasztalja a keleti orvoslás tűkkel és füstölő moxákkal végzett, évezredes tapasztalatokra épülő, érthetetlen ám mégis hatékony gyógyító erejét. Ugyanezen élet-törvény hatását láthatjuk a csodálatos tájépítésben, kertrendezésben, belsőépítészetben (feng shui) és megcsodálhatjuk a keleti harcművészetek hatékony technikáiban.

     Az életerő begyűjtésére és a rászorulók számára való továbbítására számtalan technika alakult ki az évezredek során, de ezekre - mint minden egyébre - a keleti népek szigorúan vigyáztak, semmi pénzért sem osztották volna meg idegenekkel. Egyetlen technikát sikerült közkinccsé tennie egy bizonyos Mrs.Takata Hawayo nevű, amerikai-japán származású hölgynek a II. Világháború utáni években Amerikában, és így, az ő révén indult világhódító útjára a japán Usui Mikao által kifejlesztett Reiki technika (Usui Shiki Ryoho), amelynek mára már sokmillió gyakorlója van világszerte.

     Egy nyugati ember gondolkodásmódja számára a reikizés folyamata és a reikis önkéntes szerepe talán úgy fogható fel a legkönnyebben, ha egy transzcendens segítséget kérő,  imádkozó emberi tevékenységet lát benne, ahol a kérő nem transzcendens személyekhez fordul támogatásért, hanem az élet törvényeinek érvényesülését segíti azzal, hogy saját magát is önzetlen kommunikációs csatornaként ajánlja fel a megsegíteni kívánt személyhez, feladathoz szükséges működtető erő és információ minél teljesebb eljuttatása érdekében.

     --- A szervezet tevékenysége, eddigi eredményeinek bemutatása:

   MaTURE Egyesület 2007 óta, de tagjaink jó része már 25 éve dolgozik Mikao Usui japán tanító által 1924ben kidolgozott Tradicionális Reiki módszer gyakorlásán és továbbadásán. Tevékenységünk eredményeképpen a tanítványaink száma sok ezer fő.

      Számukra és a segítségükkel rendezünk folyamatosan klubnapokat, ingyenes bemutató kezeléseket, előadásokat. Részt veszünk egészségnapokon, fesztiválokon, ahol szintén egész nap reikit adunk a rászorulóknak.

     Mint ahogy a tavalyi éves beszámolónkból részletesen is kitűnik -- 95 önkéntes segítségével 6880 fő részére adtunk közhasznú szolgáltatást. Ez 602 alkalommal 14115 óra önkéntes munkaórát tett ki.

     Tevékenységünk áttekintésére elegendő, ha belelapoznak facebook oldalunkba: www.facebook.com/MaTURE.reiki   Itt programjaink országosan, heti bontásban évekre visszamenően megtalálhatók és mellette a résztvevők élménybeszámolói, képei is fellelhetők.
  --- Kérjük mutassa be, hogy jelen pályázat hogy járul hozzá a szervezet működéséhez (pl. szervezet fenntarthatósága, különös tekintettel a foglalkoztatás fenntartására és bővítésére, önkéntesek bevonására):

   Tavaly tartottunk egy országos reiki találkozót, melyen elhatároztuk, hogy lépéseket teszünk a reiki önkéntes munka hivatalos elismertetésére különösen az egészségügyben, ahol külföldön már jóval előttünk állnak. Az erről szóló bemutató itt található: http://sipi46.hu/osszefogas_a_reiki_jovojeert.pdf 

     Amerikában, Spanyolországban, Németországban stb. a reikisek rendszeresen részt vesznek a betegek kezelésében. Egy példa erre a spanyol közszolgálati TV adásából: www.youtube.com/watch?v=bFoMgzyG1gE

     Jelen pályázat segítene ebben a szándékunkban: kiadványokkal, személyes találkozókkal, bemutatókkal talán sikerülne néhány illetékessel megértetni, hogy a reiki ugyanolyan hatékony spirituális támogatást tud adni a nem hívők számára, mint a hívőknek saját egyházuk lelki támasza.

     Ha sikerül a hivatalos érdeklődést felkelteni, az szervezetünk számára is komoly fejlesztési feladatokat jelentene a reiki önkéntesek képzésében.  --- Kérjük, mutassa be, hogy a pályázata / a szervezet milyen társadalmi szükségletet kíván kielégíteni, valamint annak a társadalmi hatását:

  A legtöbben tisztában vagyunk a HIT gyógyító, segítő, támogató erejével és aki oly szerencsés, hogy hívője valamely történelmi egyháznak, igazolhatja ennek az állításnak a valóságát.
    Mi a helyzet azokkal, akik képtelenek hinni bármely kinyilatkoztatott vallásban? Ők elesnek ettől a spirituális segítségtől?  Nem feltétlenül!

     A világ keleti felében (Kína, Japán, Korea stb.) nem monoteista teremtett Világban gondolkodnak, hanem a TAO  (Tao Te King) törvényeit - mint tételesen nem megfogalmazott, de létező természeti törvényeket -- tekintik a teremtés alapjának és az új dolgokat a TAO törvényei alapján az Életerő (KI - CSI) alkotja meg.
     A keleti ember napi életéhez hozzátartozik az életerő begyűjtése (Tai Chi), és akadálymentes áramlásának biztosítása a környezetben (Fheng Shui) és a testben (akupunktúra, keleti orvoslás).  Vannak gyakorlatok az életerő küzdelemben való használatára (harcművészetek) és a legyengült, beteg, kimerült emberek számára életenergia átadására (mint a mesterséges légzés).
   
   Egy ilyen jól bevált módszer a Reiki, amelyet mi is gyakorlunk. Nagyon egyszerűen a reikit egy olyan kérésnek, imának lehetne definiálni, amit szavak helyett a másik ember érintésével hozunk működésbe. Ezzel az érintéssel kérjük az életerőt (a reiki segítségével), hogy legcélszerűbb, leghatásosabb segítséget kapja meg a rászoruló. A kezelőnek nem kell tudnia a kezelt problémáiról és a kezeltnek nem kell semmiben sem hinnie. A reiki közvetítése verbális kommunikáció nélkül -- akár anonim is -- történhet. A reikis kizárólag az Életerő közvetítői szerepét tölti be.   
     A reiki az élet minden területén segít jobbá, egészségesebbé, elfogadóvá és segítőkésszé válni. Segít megszabadulni káros szenvedélyeinktől, rossz beidegződéseinktől, előítéleteinktől, csökkenti a stressz terhelést. 

  A világban sok millió, idehaza több tízezer gyakorlójának változtatta már meg az életét, és ingyenes bemutatóinkkal, rendezvényeinkkel ezek számát szeretnénk gyarapítani.
  Ez a videónk az Everness fesztiválon kezeltek élményeiből készült:  https://www.youtube.com/watch?v=BdM_2NHxMeo


  Pályázatainkhoz szívesen látjuk a céljainkkal egyetértő vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek támogatását. Kiadványainkban, könyveinkben, szórólapjainkon feltüntetjük támogatóink nevét és emblémáját.

  Támogatásokat a következő számlaszámra kérjük utalni: 16200120-00142524   MaTURE


  Hirdetmények

  2017. 10. 03.   Alapszabály

  2014. 09. 29.   Közhasznúsági végzés

  Határozatok tára 2012 - 2017ig

  • Bírósági adatbázis lekérdezés ITT  (kereséshez elég beírni: MaTURE)
  •  bírósági adatok letöltve ITT